Favoriete Werk- en Leerplek

Dit project is een onderdeel geweest van de onderwijs conferentie 2013 van de Hogeschool van Amsterdam (HvA). In dit project had ik de taak om data te visualiseren. Het thema van de onderwijsconferentie was “Learning Tomorrow”. In het kader hiervan zijn er HvA studenten, docenten en medewerkers gevold door middel van GPS trackers en fitbits.

Het idee achter dit project was om door middel van de data die komt uit de GPS trackers en de fitbits een verhaal te vertellen. Ik heb ervoor gekozen om te achterhalen wat de meest geliefde werk- en leerplekken zijn. Dit heb ik gedaan door eerst de GPS data te bekijken. Ik heb gelet op waar de doelgroep zich het meest bevindt. Ook kon ik door middel van de fitbit data zien hoe lang iemand op een bepaalde plek bleef en dit kon ik dan weer koppelen met de GPS data.

Verder had ik nog wat persoonlijke data, zoals leeftijd en woonplaats, tot mijn beschikking. Alleen aan deze rauwe data had ik niet genoeg. Ik heb ook onderzoek moeten doen naar meer persoonlijke informatie. Met alleen een locatie kon ik geen verhaal vertellen. Ik heb persoonlijk contact gezocht met de doelgroep.

Ik heb de doelgroep een aantal vragen gesteld als wat is jouw favoriete werkplek en waarom is dit je favoriete werkplek? Met de informatie die ik toen heb gekregen ben ik gaan brainstormen over hoe ik deze data kon visualiseren. Ik heb gekozen voor een interactieve landkaart. De bedoeling is dat de hartjes op de kaart klikbaar zijn en dat er dan informatie getoond wordt. Ook heb ik een kleine samenvatting in een taartdiagram weergegeven.

Dit project heeft mij geholpen bij het leren structureren van data. Ook heb ik geleerd hoe ik van de gestructureerde data iets moois kan maken.

Tot slot is mijn project gekozen om te presenteren tijdens de onderwijsconferentie. De conferentie vond plaats in Carré in Amsterdam. Op het podium bevond zich een super grote kubus waarop verschillende dingen geprojecteerd werden, waaronder mijn werk. Het was een bijzondere ervaring om in Carré te zijn en mijn werk op het podium te zien.