Piloten voor LZG

Momenteel is een groot aantal jonge piloten werkloos. Velen hebben ook een flinke studieschuld, omdat zo een particuliere opleiding veel geld kost. Om hun brevet te kunnen behouden zijn zij genoodzaakt om vlieguren te maken. Aangezien er geen betaalde baan voor hen beschikbaar is zijn zij genoodzaakt om mee te doen aan het zogenaamde “pay-to-fly” concept. Dit houdt in dat zij mogen vliegen bij een maatschappij, maar dan moeten zij daar wel een x bedrag voor betalen. Dit zorgt er weer voor dat de schuld van de jonge piloten alleen maar stijgt.

Aan de andere kant bestaat er een goed doel genaamd Luchtvaart Zonder Grenzen (LZG). LZG houdt zich bezig met het vervoeren van zieke kinderen naar Nederland. Zij vliegen naar plekken over de hele wereld die moeilijk bereikbaar zijn via auto, boot of te voet. Zij hebben altijd behoefte aan versterking.

Om deze twee groepen bij elkaar te brengen heb ik een concept bedacht. De behoefte van de jonge piloten zijn vlieguren en de behoefte van LZG is vrijwillige piloten. Ik heb een interactieve game, Piloten voor LZG, gemaakt die jonge piloten laat zien dat er een mogelijkheid bestaat om vrijwillig vlieger te worden. De game vertelt alles over de rol van een piloot bij LZG en ook de algemene doelen van LZG.

In de game krijgt de gebruiker de opdracht om een ziek kind uit Malawi naar Nederland te begeleiden en weer terug naar Malawi. Daar blijft het alleen niet bij, de gebruiker moet ook rekening houden met de omgang met het kind. Er is een vertrouwensmeter in het spel die aangeeft hoe goed het kind je vertrouwt. Om het vertrouwen op te bouwen krijgt de gebruiker opdrachten die hij zo goed mogelijk moet uitvoeren. De piloot krijgt als beloning vlieguren en het gevoel dat hij mensen heeft geholpen met zijn passie.

Deze interactieve game kan door LZG gebruikt worden tijdens informatiedagen. Zo zou het evenement ”Passie Voor Vliegen” ideaal zijn. Dit is een verzamelplaats voor piloten. LZG is hier ook bekend mee en zou hier de interactieve game kunnen inzetten.

Piloten voor LZG is een project geweest waar ik volledig zelf aan heb gewerkt. De focus in dit project ligt op het concept. Met dit concept heb ik een goed doel en een doelgroep bij elkaar gebracht.