Write Post Tell It!

We leven in een genetwerkte samenleving. We zorgen ervoor dat we constant online kunnen zijn en dingen met elkaar kunnen delen. We regelen zowel simpele als zeer belangrijke zaken via het internet. We gebruiken het internet als informatie bron en als entertainment. Mensen hebben daar verschillende meningen over. De één vindt dat we allen asociaal worden en vergeten om echt met elkaar te praten. De ander vindt juist weer dat we onwijs met elkaar verbonden zijn. Eigenlijk zitten we er een beetje tussenin.

Er zijn veel dingen om ons heen die we niet op de juiste manier gebruiken. Neem het nieuwe fenomeen “Selfie”. Op wat voor manier draagt een selfie bij aan de samenleving? Ik denk op geen enkele manier. We worden soms gevaarlijk opgeslokt in onze netwerksamenleving. Soms vergeten we de dingen om ons heen.

Er was een punt in mijn leven (oktober 2013) waarop ik besefte dat ik even afstand moest doen van de genetwerkte samenleving. Zodoende heb ik meegedaan aan een project genaamd “Offline Onlife”. Dit was een project van één week waarin ik met een groep mensen afstand heb gedaan van het internet. Ik heb geen wifi gebruikt thuis, geen 3g onderweg en ik heb zelfs mijn iPhone omgeruild voor een oude stoffige nokia.

Offline Onlife heeft mij na laten denken over de offline wereld. Write Post Tell It is een concept wat ik heb bedacht toen ik een week offline was. In die week kreeg ik de opdracht om een concept te bedenken waarmee je iets uit de online wereld naar de offline wereld brengt. Zo kwam ik op Write Post Tell It.

Write Post Tell It is makkelijk gezegd trip advisor op papier. Het zijn fysieke kaartjes die te koop zijn bij bijvoorbeeld het centraal station. Het is de bedoeling dat de gebruiker zo’n kaartje achterlaat op een leuke plek waar hij of zij is geweest. Het maakt niet uit waar, het kan zelfs op een wc. De gebruiker schrijft in 4 woorden wat hij van die plek vindt en laat het kaartje achter. Op die manier lezen andere mensen het kaartje en weten ze meer over die plek. Om op te vallen hebben de kaarten een zeer herkenbaar uiterlijk.